Редактор: e-mail: Кадър БНТПринципа на преизчисляването на пенсиите е на социалното постоянно

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТПринципа на преизчисляването на пенсиите е на социалното постоянно
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Всички пенсии ще нараснат средно с 12.5 %

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Принципа на преизчисляването на пенсиите е на общественото непрекъснато обезпечаване и опазване на модела подобен, какъвто е създаден още в далечната 1993-та, 1999-а, 2000-ата година. Когато са заложени в обезпечаването осигурителния стаж и надлежно осигурителния приход, заплатата, върху която са правени осигурителните вноски на съответните лица и колкото по-голям е приходът, върху който се осигуряваме и колкото по-бързо нескончаем е интервалът, в който сме се осигурявали, толкоз по-висока ще бъде и пенсията, която ще получаваме и надлежно приходът, който тя ще замести от работна заплата и други приходи ще бъде надлежно доста по-висок.

Това сподели общественият министър Гълъб Донев в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Затова предложихме да се усили коефициентът за застрахователен стаж, тъй че да може приносът в обезпечаването и обезпечаването да бъде регистрирано, и да носи доста по-голям приход, в сравнение с моделът, който се предлага при преичисляване на приблизително застрахователен приход. Защото лицата, които ще попаднат в този модел при преизчисляване на пенсиите и приблизително застрахователен приход, в действителност огромна част от тях няма да имат принос към този застрахователен приход, който се предлага от 2018 до 2019 година, тъй като с техните осигурителни вноски не са взели участие във образуването на прихода от 889 лева и 90 стотинки, какъвто е бил осигурителния приход през 2018 година. Най-ниските пенсии, които се дефинират, обществената надлежно ще нарасне с 14,3%, минималната пенсия ще нарасне с 13,3%, надлежно с по-малък % ще нарасне оптималната пенсия, която ще бъде лимитирана и предлагането е да бъде лимитирана до тавана от 1500 лева, само че средно всички тези пенсии ще получат 12,5 нарастване, сподели още Гълъб Донев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР